Som opravár záchodov : D

19. januára 2015, Cvooky, čo-to o mne

Teda nie skutočný, ale len taký amatérsky. Vždy, keď prídem na toalety nejakého obchodného centra a z niektorého wecka počujem zurčať vodu, idem ju zastaviť. Nie, že by som musela alebo že by mi to niekto kázal, – ale robím to rada a absolútne z vlastnej vôle.

Teší ma, keď zastavím tú neustále  pretekajúcu vodu a tá sa potom pekne upokojí a stíchne. Je to super pocit, keď viem, že som tak zachránila niekoľko desiatok zbytočne pretečených litrov čistej vody. Tej vody, bez ktorej sa ešte aj dnes niekde zomiera, a o ktorú sa možno raz bude bojovať všade na svete… (Aj keď dúfajme, že nie :/)

Tak či onak, aj keď za to od nikoho nikdy nič nedostanem (nanajvýš tak začudované pohľady od iných žien :)), robím to tak zatiaľ naďalej a dúfam, že ma to tak skoro neprestane baviť.

 

Naučila som sa to ´opravovať´ úplne sama. Asi som ´prirodzený talent´… 🙂 Aj keď, – je to zvláštne, pretože ja som takmer vo všetkom kazisvet a väčšinu vecí zaručene skôr pokazím ako opravím… (Rodina aj priatelia by vám o tom vedeli rozprávať :))

V tomto prípade je to však niečo iné. Zrejme je to práve a jedine tým, že tam už ani nemám čo pokaziť. 🙂

 

Každopádne, ak ste aj vy technicky trošku menej zruční a bojíte sa, že by ste to sami nedokázali, dám vám na ´to´  moje vlastné know-how, teda ako na to:

 

Takže najskôr pristúpime čo najbližšie k pretekajúcemu a žblnkajúcemu záchodu

jednou rukou sa dotkneme splachovacieho tlačítka

a systematicky doň šťucháme dovtedy, kým voda neprestane tiecť.

Hotovo..!

 

No a po takejto absolútne nenáročnej (a pritom záslužnej!) ´oprave´ môžeme ten opravený záchod dokonca i sami použiť, a pri našom vlastnom spláchnutí (samých seba v ňom, samozrejme, nespláchneme:)), sa presvedčiť, že sme odviedli dobrú robotu. Že ako? Jednoducho! Základom našej radosti a hrdosti na seba bude konkrétne počuteľný a viditeľný fakt, a to jest ten, že čerpadlo záchoda sa naplní novou vodou a potom už žiadnu ďalšiu nepýta. Naopak, poslušne stíchne.

Gratulujem vám!

Ušetrili ste niekoľko litrov životodarnej a nenahraditeľnej komodity..! Len tak ďalej..! A nehanbite sa za to, že AJ VY už viete a chcete ´takto´ opravovať wécka..!

Nie je sa za čo hanbiť..! Pre istotu to však aj tak robte nenápadne a bez slov, nech si o vás ľudia nepomyslia, že ste cvok. 😀